Heb  jij één of meer van de onderstaande klachten?

Dan adviseer ik je om heerlijk te komen ontspannen in mijn praktijk.

 

-Pijnlijke gespannen spieren terwijl je geen spierziekte hebt.

-Je wordt er meerdere keer op een dag op gewezen dat jij je schouders te hoog optrekt en rechtop moet gaan zitten.

-Je hebt vaak hoofdpijn die je al op voelt komen vanuit je nek.

-bij je schouderbladen heb je het gevoel of er een knikker zit die af en toe “weg schiet”.

 

Een gespannen spier terwijl je geen lichamelijke inspanning verricht heeft vaak (onbewuste) geestelijke spanning zoals stress als oorzaak. Als een spier constant onder spanning staat gaat deze na verloop van tijd vanzelf pijn doen, ook als de spier in ruststand is.

Je komt dan in een soort cirkeltje terecht omdat je jezelf zorgen maakt of je bepaalde werkzaamheden of hobby’s nog wel kan blijven doen met deze pijn. Die stress veroorzaakt spierspanning en dus weer pijn wat het cirkeltje uiteindelijk weer rond maakt.

 

Een massage kan voor de nodige ontspanning zorgen door de doorbloeding te stimuleren waardoor de pijn afneemt.

Uiteraard wil je zo snel mogelijk uit dit cirkeltje komen. Verwacht na 1 behandeling geen wonderen maar wel een goede start voor een vrolijker leven met minder pijn.

Massage is zeer effectief om te ontspannen, maar het kan ook spierpijn in korte tijd aanzienlijk verminderen. Klinkt goed, maar hoe werkt dat dan?

 

Massage bij spierpijn:

Massage is een simpele maar zeer effectieve manier om de doorbloeding te stimuleren. Doordat de doorbloeding direct gestimuleerd wordt krijgen de spieren meer zuurstof, met als gevolg afname van de spierpijn. Een ander voordeel van massage is dat aanmaak van oxytocine wordt gestimuleerd. Dit is een hormoon wat voor een prettig gevoel zorgt, waardoor de pijn draaglijker wordt. Doordat massage de afname van spierpijn versnelt, voelen de spieren en gewrichten al snel soepeler aan.

 

Waarom hebben spieren zuurstof nodig:

Eigenlijk is een spier de hele dag bezig met samentrekken en ontspannen. Voor het samentrekken heeft een spier zuurstof nodig. Om te bewegen gebruikt een spier ca. 15 x zo veel zuurstof als in ruststand. Als een spier te veel wordt belast ontstaat er zuurstof gebrek in de spier. Om toch aan energie te komen om te kunnen samentrekken gaat de spier glycogeen afbreken, waardoor o.a. de afvalstof ‘melkzuur’ vrij komt die spierpijn veroorzaakt.

 

Waarom is een goede doorbloeding belangrijk:

Ons bloed zorgt er o.a. voor dat zuurstof en voedingstoffen op de juiste plek in ons lichaam terecht komen. Ook zorgt het bloed voor het afvoeren van de afvalstoffen in onze stofwisseling. Ons hart is ook een spier die de hele dag bezig is, alleen hoeven we daar gelukkig niet over na te denken. Deze spier zorgt ervoor dat ons bloed wordt rondgepompt en alle stoffen in ons bloed op de juiste plaats terecht komen. Door massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd waardoor pijnlijke spieren beter doorbloed raken, en dus meer zuurstof krijgen. Ook het ‘melkzuur’ wat spierpijn veroorzaakt wordt door het bloed afgevoerd naar de lever en vervolgens weer omgezet naar glycogeen.

 

Rug, nek en schouder massage 25 minuten:

Door regelmatig een massage te nemen houd je de pijnlijke spieren soepel en word het makkelijker om vaker te bewegen wat ook belangrijk is om goed te ontspannen.

In mijn praktijk heb ik een rug, nek en schouder massage van 25 minuten welke een prima basis is om bovengenoemde klachten te verminderen.

-De behandeltijd is echt de tijd dat de massage duurt, zonder aan en uitkleden meegerekend.

-Na afloop verwijder ik alle overtollige olie met een vochtige warme doek en haal met een zachte droge doek de laatste restjes olie weg.

– Iedereen krijgt ook altijd na afloop een flesje mineraal water mee voor onderweg.

– De tijd die ik voor je inplan is altijd 15-20 minuten extra zodat je op je gemak kunt uit en aankleden en echt ontspannen kunt gaan liggen.

– 25 minuten rug, nek en schouder massage € 25,-

Bel voor een afspraak 06-28228527 of mail naar info@blijmetalles.nl

 

 

Uiteraard heb ik het hier alleen over spierpijn door overbelasting, stress of een verkeerde houding. Spierpijn veroorzaakt door een ontsteking, spierziekte of spierscheur masseer ik niet, als je twijfelt aan de oorzaak van je spierpijn ga dan altijd naar je huisarts!