De buitenwaarts draaiende onderarm-spier is echt zo’n spier waar je geen aandacht aan schenkt totdat hij pijn gaat doen. Zelf heb ik mijn arm ooit tegen de deurklink gestoten en deze spier daarbij geblesseerd. Nadat ik hem gestoten had en hij pijn deed merkte ik pas hoe vaak ik hem gebruik.

Omdat in de onderarm een groot aantal spieren samenwerken die zich aan dezelfde botten hechten,  voel je deze spier ook bij bepaalde bewegingen van de polsen. Deze spier ligt iets dieper in de arm en is daardoor goed met de guasha steen te behandelen.
Wat zijn de functies van deze spier:

Het naar buiten draaien van de hand ten opzichte van de onderarm.

Waar zit hij aan vast:

De spier loopt van de buitenkant van de (epicondyl) elleboogknobbel en de het bovenste gedeelte van de ulna naar de raidus

Deze bewegingen kunnen pijn in deze spier veroorzaken:

(en uiteraard bijbehorende tips om pijn te voorkomen)

 

Schroeven draaien en deksels van potjes draaien

Tip: Als je veel schroeven moet draaien doe dit dan zo veel mogelijk met een accutol. Als het om een eenmalig project gaat en je wilt zo’n ding niet kopen probeer er dan een te lenen of te huren, het scheelt je echt een hoop pijn.

Deksels van potjes draaien is zo’n zelfde belasting voor je supinator als het schroeven draaien. Als een deksel te vast zit kun je door middel van een lepel onder het deksel rand te zetten het vacuüm opheffen. Zodra het vacuüm is opgeheven kun je het deksel haast zonder kracht openen.

Zware tas tillen

Tip: Als je met een hand en zware tas tilt belast je niet alleen je onderrug maar ook je armspieren. Vooral de supinator omdat je jouw arm gedraaid hebt zodat de tas niet constant tegen je been aan slaat met lopen. Je kunt standaard twee tassen meenemen met boodschappen doen of shoppen zodat je het gewicht kunt verdelen. Of je kunt een boodschappen trolley kopen. Ik heb er zelf ook een en geef ’t eerlijk toe dat het er niet trendy uitziet maar het scheelt mij een hoop pijn.

Te veel selfies maken (selfie-elleboog)

Tip: Er bestaat al een tablet-nek een whatsapp-duim en sinds een jaar of twee is er dus ook de selfie elleboog. Als je een selfie neemt buig je jouw arm daarvoor vaak langdurig in een positie die voor jouw arm niet gewoon is. Je voelt dan de pijn aan de buitenkant van je elleboog omdat je de strekspieren van je arm overbelast.
Voor een paar euro heb je al een selfie stick waarmee je het probleem voor een groot deel op kan lossen. Anders is er altijd nog de ouderwetse manier: gewoon aan iemand vragen of ze met jouw camera een foto van jou willen maken.

Stretch Tips:

Ik heb voor jullie twee korte simpele video’s met oefeningen gemaakt om de M.supinator te stretchen.

In de onderstaande massage behandel ik o.a. deze spier:

  •  Combi massage rug, schouders en bovenste extremiteiten (armen en handen)  45 minuten € 37,-

 

Zorg dat je ondanks spierpijn toch zoveel mogelijk in beweging blijft, door stil te zitten worden je spieren stijver, waardoor de pijn alleen maar toeneemt.

 

(Ik behandel spiergroepen altijd in overleg met de wensen van mijn cliënt, wil je tijdens een behandeling meer nadruk op een bepaalde spier(groep) laat mij dit dan weten zodat ik de behandeling aan kan passen)