Blij met alles is het bedrijf van Vivian van Dijke, masseur en zelf artrose patiënt.

Blij met alles…. Oorspronkelijk was dit een sarcastische opmerking die ik regelmatig naar mijn hoofd geslingerd kreeg: ”ja maar, jij bent blij met alles”. Nu ik er op terugkijk klopte die opmerking eigenlijk wel. Het grote verschil is dat ik nu jaren later, het niet meer als kritiek zie maar er trots op ben. 

werkstress

Jarenlang heb ik  een stressvolle baan als office manager in een horeca versgroothandel  gehad. Daardoor ben ik helaas een echte ervaringsdeskundige geworden op het gebied van rug, nek en schouderpijn.

Hele dagen heb ik te weinig bewogen en te lang achter een beeldscherm gezeten. Omdat de pijn niet minder werd en ook op plaatsen in mijn lijf zat die ik niet belastte met werken ben ik verder gaan zoeken naar de oorzaak.

Artrose

Na veel bezoekjes aan mijn huisarts en het ziekenhuis kreeg ik uiteindelijk de diagnose artrose. Op de röntgen foto’s was duidelijk te zien dat ik op meerdere plaatsen artrose heb: in mijn nek, onderrug, voeten en handen. Omdat ik het gebruik van zware medicijnen zoals prednison of een operatie zo lang mogelijk uit wil stellen probeer ik op andere manieren mijn pijn te verminderen en mijn mobiliteit te bevorderen.

Met mijn ervaring help ik graag mensen die net als ik ook werk gerelateerde klachten of artrose hebben om stress,  pijn en stijfheid te verminderen en bewegen comfortabeler te maken.

Massage

Een van de voor mij belangrijkste manieren die ervoor zorgen dat ik goed blijf functioneren is massage. Aangezien ik mijn eigen rug niet kan masseren ga ik iedere 6 tot 8 weken naar een collega-masseur zodat mijn spieren lekker soepel blijven, en mijn werk kan blijven doen.

Op  31 december 2014 heb ik de knoop doorgehakt. Ik heb ontslag genomen en mezelf om laten scholen tot masseuse. (Wellness massage, stoel massage, guasha massage, anatomie & pathologie, handmassage, indianhead massage en bamboe massage)

 

Dit kan ik voor jou doen:

Zorgen dat je een stuk relaxter in je vel komt te zitten zodat je rug, nek en schouderpijn langzaamaan steeds minder wordt. Ik ben geen Harry Potter, dus verwacht niet dat ik klachten die je in 5 of 10 jaar hebt opgebouwd in één behandeling weg kan toveren.

Wel krijg ik veel reacties dat klanten na de eerste behandeling veel sneller in slaap vallen en ook dieper slapen waardoor ze veel meer uitgerust zijn. Ook hoor ik vaak dat ze zelf weer zin krijgen om te bewegen omdat de pijn een stuk minder is.

Hierover kun je me van alles vragen:

Ik heb op drie plaatsen artrose: in mijn onderrug, voeten en handen. En ik krijg iedere 5 weken een injectie voor een vitamine B12 tekort als gevolg van een stofwisselingsziekte. Deze combinatie kan onverwacht op de meest rare plaatsen spierpijn veroorzaken. Als je hier zelf ook last van hebt en wil weten hoe ik er mee omga, vraag ’t me gerust.

 

Ik ben lid van de beroepsvereniging voor stoelmasseurs.

Demonstratie stoelmassage

Mijn praktijk in Klaaswaal